Info om Kransenrunt.se


Kransenrunt.se är tänkt som en informativ samlingssida för vad som finns runt om i Midsommarkransen.

Samlingssidan utgår från Konstrundan som går av stapeln 2 gånger per år. Kransenrunt.se hade officiell premiär våren 2010 när Konstrundan firade 10-års jubileum.

Förutom Konstrundan med dess konstnärer, designers, formgivare och konsthantverkare är ambitionen att fånga upp Artister, Musiker, Teatergrupper, Skådespelare, Författare, Poeter, Kåsörer och annan kulturell verksamhet.

Här finns även länksamlingar till mat/fika ställen och butiker/företag.

I kategorin ÖVRIGT finns länksamling till Midsommarkransens idrottsföreningar, kyrkor, skolor, historia mm.
Ingen bild får kopieras 
enligt upphovsrättslagen

Bilbo Lantto - Okt 2015Du som bor i Kransen och kanske i ditt vardagliga liv gillar att kolla på konst hos någon konstnär, kanske ibland behöver gå förbi Tellus Cykel och Motor för att serva din cykel eller har hittat den supergoda toscabullen hos Fatali på Konditori Kalaskransen, hur stor är chansen att när du går ut på internet söker upp deras respektive hemsida för att kolla exempelvis deras öppettider? Chansen är nog inte så stor gissar jag.

Och även om du har bott här i Kransen i många år så kanske det var ett bra tag sedan du promenerade runt och kollade vilka butiker och firmor och matställens som finns eller vilka nya som har öppnats på senare tid.Besöksantalet de senaste åren på denna sida är ungefär 1000 i månaden. (28000 totalt fram till November 2012)

Jag kanske är lite kaxig men jag gissar att det bara är en tidsfråga innan alla mäklare som ska sälja lägenheter i (eller i närheten av) Midsommarkransen lägger med en länk till denna sida som försäljningsargument.

Jag hoppas ha tid, råd och möjlighet att fortsätta fylla på och utveckla Kransenrunt.se

"Huvudsponsor" sökes.Mvh Bilbo Lantto================================================
================================================

Lägg gärna in en länk från din hemsida till Kransenrunt.se


Använd gärna någon av följande grafiklänkar:

400x80 pixlar


400x60 pixlar


300x40 pixlar


200x40 pixlar


200x30 pixlar


200x25 pixlar================================================
================================================Foton / Bildspel eller WebbTV till din hemsida?

Här kommer lite exempel på vad jag har att erbjuda.
Foto och bildspel i all ära men det jag först och främst vill göra är WebbTV. Och det jag tror på är bästa sättet att göra reklam och marknadsföring av ett företag är att göra en kort informativ presentation som ligger på företagets hemsida.

Det kan många gånger räcka långt med bara en 15 sekunders film som som i stora drag säger följande:
"Hej och välkomna till våran butik... som säljer... som har öppettiderna... och finns på adressen..."
Svårare än så här behöver det inte vara. Filmen skall vara enkel neutral och tidlös för att bli så informativ som möjligt.

En annan typ av enkel reklam och marknadsföring är "produktfilm". Visst kan det räcka med att bara ta en stillbild på en produkt så att kunden vet hur den ser ut. Men om det ändå tar lika lång tid att ljussätta produkten, kostar lika mycket och plåtandet (filma eller stillbild) ändå sker med samma kamera så varför inte filma när man ändå är igång. För varje sekund film får man 25 stillbilder. Det som skiljer filmandet från stillbildsplåtandet är att det tar längre tid efteråt i redigeringen när man gör film.

Har du och din firma/verksamhet helt andra idéer och förslag på WebbTV så tveka inte att höra av dig så diskuterar vi vidare.================================================
================================================
Exempel 1 (och de övriga 30 sekunders filmerna) på "Kultur" sidan åt konstnärerna är 0-budget jobb, därav lite "grovhuggna". Om ens blygsam budget funnits så hade jag gärna gjort en halvtimmes dokumentär på varje konstnär.

Värt att nämna, för att få lite förståelse för film tillverkning, är att första filmen "Presentation Konstrundan" och film nr 12 "Midsommarkransens ateljéhus" som båda är 2,30 minuter långa tog tre dar (och då nästan all vaken tid) att redigera.

Exempel 2 är förutom större grafik även en "del-sida" (och i detta fall med 2 st bildspel). Detta alternativ är ju intressantast för dig som nu inte har någon hemsida alls.

Vill du se mer exempel på hemsida med 4 st
bildspel jag gjort så kolla in denna sida:
Brännkyrka Motettkör

Exempel 3 är ju givetvis billigaste tänkbara grafiska länk till din redan befintliga hemsida.. (som du kanske behöver lite snygga foton eller WebbTV till?)

================================================
================================================


(Kontakta mig för följande alternativs pris)


För dig som REDAN HAR en hemsida:


"GRAFIKLÄNK" (bred = 800 pixlar)

alt 1A: 80 pixlar hög
alt 1B: 120 pixlar hög
alt 1C: 200 pixlar hög
“FOTO”
(+ bildredigering) till din befintliga hemsida.
(beroende på ljussättning, tidsåtgång)

alt 2A: för någon enstaka bild.
alt 2B: för bildserie på ungefär 10 bilder.
alt 2C: för bildspel “Flash” (med ungefär 5 bilder)
(OBS bjuder på grafiklänk 80 pixlar hög)
“WebbTV”
alt 3A: 15-20 sekunder, enkel och billigast möjliga.
I övrigt beroende på önskemål, ljussättning, tidsåtgång.
(kostnad tillkommer för inhyrd speaker)
(OBS bjuder på grafiklänk 250 pixlar hög)


================================================
================================================För dig som INTE har någon hemsida:
"DELSIDA"
(dvs en sida under Kransenrunt.se sidan)

alt 4A: med text (och ev. något enstaka foto)
(OBS bjuder på grafiklänk 120 pixlar hög)
“DELSIDA med FOTO”
(beroende på ljussättning, tidsåtgång)

alt 5A: för bildserie på ungefär 10 bilder.
alt 5A: för bildspel “Flash” (med ungefär 5 bilder)
(OBS bjuder på grafiklänk 120 pixlar hög)
“DELSIDA med WebbTV”
alt 6A: 15-20 sekunder, enkel och billigast möjliga
I övrigt beroende på ditt önskemål, ljussättning, tidsåtgång.
(kostnad tillkommer för inhyrd speaker)
(OBS bjuder på grafiklänk 250 pixlar hög)
(Kontakta mig för alternativens pris)


================================================
================================================

"Tid är pengar" och Prisjämförelse


Jag säljer inte min kompetens, för den har jag ju kvar efter jobbet är gjort. Jag säljer min tid.
En prislista är inte helt lätt att presentera. Varje jobb är ju ett nytt jobb som tar olika mycket tid att göra.

I normala fall när jag jobbar åt TV/Teknik/Produktions-bolagen tar jag 5000 + moms per dag (max 10h), och detta bara som "yrkesperson" antingen som TV-fotograf, ljussättare, bildingenjör eller redigerare. Bolagen jag då jobbar åt bekostar all utrustning och omkostnader (kamera, ljud, ljus, redigering och transport, hotell mm)

Nu i detta fall när jag vill fånga upp tänkbara kunder i Midsommarkransen, i min närmiljö, så ser jag möjligheten att visa en mera modest prisbild.Jag roade mig med att göra en jämförelse vad kostnaden är för annonsering i traditionell media, dvs i en tidning. I detta fall har jag tittat på lokaltidningen "Mitt i Söderort". Detta är en lokaltidning som delas ut gratis en gång i veckan. Som tidning sett är den väl värd att rekommendera.

Men jag som redan för 10 år sedan sa upp alla prenumerationer jag hade har nog svårt att rekommendera tidningar som "mediabärare". Speciellt idag då internet överträffar tidningar på alla sätt (förutom att elda i brasan med eller torka sig därbak med..)

Nuförtiden börjar jag bli lite irriterad varje gång jag läser en tidning att jag inte kan vrida på någon knapp för att ställa upp texten till lite större och läsvänligare storlek.Jag har tittat speciellt på Mitt i Söderorts lokaldel som täcker Liljeholmen, Älvsjö, Gröndal och Hägersten. Upplagan på denna del är dryga 48000 exemplar. Och många hushåll som får tidningen har flera potentiella läsare. (potentiella läsare/tittare/lyssnare på internet är ju några miljarder).

Annonskostnaden för en helsida är ungefär 28500 kr + moms, halvsida kostar dryga 15500 kr + moms, kvartssida kostar ungefär 8500 kr + moms osv.. Se vidare i "Mitt i Söderort" för uppdaterade och korrekta uppgifter.

Nu vill jag inte påstå att Mitt i Söderort är en dyr tidning att annonsera i. DN och SvD har helt andra priser, och då är dessa tidningar inte ens gratis utdelade till din brevlåda.Jämförelsen mellan en tidningsannons och Foto/Bildspel/WebbTV på en hemsida som ska göra reklam och marknadsföring för en produkt/butik/tjänst blir lite lurigt. Annonserar du i en tidning så gäller det bara vid ett enda tillfälle. Lägger du upp något på en hemsida så kan den ligga kvar i all framtid om du vill.

Intressant är det ju att nästan alla annonser i dom flesta tidningar har sin hemsideadress utskrivna. Och framtagandet av annonsmaterialet som du vill ha publicerat får du bekosta själv.

För priset av en kvartssida gör jag utan problem en kort informativ film. Motsvarigheten till priset av en helsida gör jag ett gäng kortfilmer eller produktfilmer eller en tio minuters mini dokumentär. Allting beroende på förutsättningarna, vad som är möjligt och vad som är lämpligt att göra på respektive företag.Nu är jag ju väl medveten, som själv haft enskildfirma sedan 1996, att många firmor redan har sina fasta trogna kunder och inte känner av något behov att göra reklam eller marknadsföring för sin verksamhet. Men dom som har eller funderat på att betala för en annons i en tidning borde jag vara ett intressant alternativ eller komplement.
HISTORIK om denna sidas tillkomst

Våren 2009 fick jag iden att gå Konstrundan runt med kameran och göra en liten WebbTV film. Vad exakt det skulle bli hade jag då inte riktigt lurat ut. Men en ide var att göra en liten film som Olle Nyman (Lergravsporten) kunde ha på sin hemsida. Och som kulturföreningen TELLUS kanske kunde vara intresserad av att ha på sin hemsida.

När jag sedan förstod att Konstrundan inte hade någon egen hemsida med grundläggande information om konstrundan som går av stapeln två gånger per år, eller ens en delsida på Tellus hemsida, så kändes det vara hög tid att någon snickrar ihop en.

Då kommer ju nästa fråga upp. Vem ska ta sig tid till att göra det och till vilken ersättning? Tror någon att konstnärerna som ställer ut har någon ekonomi att erbjuda den som gör hemsidan? Knappast. Och den där ”någon som borde göra något” brukar ju oftast inte existera, för varför skulle någon inbilla sig att någon annan ska göra någonting gratis. Och om det nu är någon som verkligen inbillar sig det kan ju vara så god och göra det själv. Alltså, som vanligt, gör själv.

Att då ta sig tid, bekosta och sedan ideellt göra en hemsida bara för den goda saken skull, eller för att kanske/möjligtvis om några år själv vara med och ställa ut känns inte realistisk.

Då blir ju frågan, hur göra en hemsida som har chans att bekosta sig själv? Nu kom iden med att fånga upp hela Midsommarkransen med alla företag och aktiviteter som möjligtvis kan vara intresserad av foto och webbTV och en länk till sin egen hemsida. Och om ingen hemsida finns så kanske en enkel informativ delsida kan vara intressant.

Och så blir det ju marknadsföring för mig själv som pysslat med television sedan 1992.

WebbTV är ju det som går framåt med stormsteg då marknadsföring blir löjligt billigt i jämförelse med att köpa reklamtid i en TV-kanal.
Om du och din firma/verksamhet som nu har en "gratislänk" till din hemsida och är på väg att flytta från Midsommarkransen eller avsluta verksamheten (eller någon annan anledning) och därmed inte vill vara med på Kransenrunt.se så maila mig så tar jag bort er från sidan.

Har jag missat något/någon?

Maila mig på

kransenrunt@hotmail.se

Eller ring: 070-7655297Bilbo Lantto