Presentation av styrelsen
Birgitta Dahl, ordförande, Marianne Hiort af Ornäs, kassör och webbmaster, Carole Pardue sekreterare, Peggy Eklund ledamot, Ceci Braquemont ledamot

Bakrund

Vi har haft konstrundor i Midsommarkransen sedan 1999. De, som då var konstansvariga på Tellus biocafé, såg att det fanns många konstutövare i området och ville visa upp det. Sedan dess har vi varit många som har hjälpts åt att anordna rundorna.
I januari 2014 bildade vi den ideella föreningen KONSTRUNDA MIDSOMMARKRANSEN. Då kan vi ha ett bankkonto att skicka in avgifter till och vi kan söka bidrag från stadsdelsförvaltningen.  Föreningen är politiskt och religiöst obunden och öppen för både professionella och amatörer. Vi anordnar konstrunda 2 ggr/år; i april och helgen före första advent. Höstens utställning är 24-25 november.

Medlemskap

Medlem ska bo i eller ha sin verksamhet i Midsommarkransen (konst, hantverkle eller design). Utställaren ansvarar själv för att anordna lokal för utställningen och för att markera den med en inplastad siffra (som styrelsen tillhandahåller) och en röd vimpel. Utställaren förväntas närvara både lördag och söndag kl.12-16. Utställaren ansvarar själv för sina verk.
Medlemsavgiften är 100 kr/kalenderår och person. Utställningsavgift 100 kr/runda och medlem tillkommer för att täcka kostnader (annonser, tryckkostnader mm). Medlemsavgift och utställningsavgift ska vara inbetalda till bg 382-4117 senast 12 oktober.
Dina uppgifter om namn, utställningsplats, mailadress, telefonnummer och vad du ställer ut mailar du till Marianne Hiort af Ornäs m@hiortdesign.se

Sponsorer

Vår hemsida finns på www.kransenrunt.se och vi finns också på www.facebook.com/kransenrunt.
Vi har fått arrangörsstöd från Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning. Vi samarbetar också med Folkuniversitetet. De ger oss utställningsbidrag mot att vi lägger ut information om deras kurser på våra utställningsplatser och att vi räknar antal besökare. Vi får också stöd av hyresgästföreningen och lägre pris för tryckningen av affischer, kartor och flyers hos Globaltryck. Tack vare dessa stöd kan vi hålla nere utställningsavgifterna för medlemmarna.

Marknadsföring

Före rundan hjälps alla åt att sätta upp affischer runt om i Stockholmsområdet. Vi annonserar i DN, lokaltidningarna och på Facebook. Det är bra om så många som möjligt delar och skickar vidare.

Affischer, flyers, papper från Folkuniversitetet, inplastade siffror och tipsfråga hämtas av utställaren i Keramikateljén Aprilgatan 4 alternativt Birgittas ateljé Aprilgatan 2. När affischerna ska hämtas och sättas upp och när papper till rundan ska hämtas får du veta via mail. Vi gör kartor med deltagarlistor, som hämtas på biocafé Tellus.

Besöksantalet varierar, dels mellan olika utställare, men också mellan rundorna. Vanligtvis kommer ca 300-500 men i april 2018 hade vi cirka 600 besökare. För att få besökarna att gå runt till alla platser har vi tipsrunda i samband med konstrundan. Om du har en bra tipsfråga, skicka den till Birgitta Dahl birgitti1@hotmail.com . Vi brukar dela ut tre priser. Om du vill skänka ett pris meddela Birgitta.

Birgitta Dahl
Orförande
Konstrunda Midsommarkransen

kransen@2018
info@kransenrunt.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *