• info@kransenrunt.se

Konstrunda Midsommar-kransen

Vill du vara med och ställa ut?

FOTO: Färgstark butik, kläddesign, Svandammsvägen 9. Hatteljén, Tellusborgsvägen 49

Konstnär, textilare, keramiker, designer, fotografer m.fl.

Om du bor eller verkar i Midsommarkransen – kom med i vår konstrunda i november. ANMÄLAN senast  nästa gång i mars 2019.  till m@hiortdesign.se  samt betala in 200 kr (100 kr medlemsavgift + 100 kr per utställningstillfälle) för deltagande  till Bankgiro: 382-4117. Vi trycker vi upp flyers som deltagarna delar ut på stan eller bland vänner och bekanta. De går att hämta från den 22 oktober i ateljéerna på gatuplan hos Birgitta Dahl eller Peggy Eklund på Aprilgatan 2 resp 4. Kartor med varje deltagares aktiviterer och adresser kommer att finnas på Tellus Bio en vecka innan utställningen. Vi återkommer med närmare info i mitten av oktober.

Läs mer nedan.
————————————————————

Konstrunda Midsommarkransen- bakgrund

Eva Hörnell och Kerstin Svensson var konstansvariga på Biocafé Tellus. De såg att det var många kreativa personer i området och bestämde sig för att anordna en konstrunda i Midsommarkransen.

Första konstrundan ägde rum en lördag i maj 1999. Åren därefter var det också en lördag i maj.  Vi var ett löst sammansatt gäng som fortsatte konstrundorna sedan Kerstin och Eva inte längre var med. Vi var många som jobbade ideellt med att göra affischer, kartor och deltagarlistor. Vi satte upp affischer runt hela stan och delade ut flyers på T-banestationer.

I början av 2000-talet fick vi några stora reportage i Mitt i Söderort och därmed ökade besöksantalet. År 2003 hade vi för första gången 2 konstrundor/år i april och november. 2006 hade vi öppet både lördag och söndag för första gången. Från 2009 finns vi på hemsidan ”www.kransenrunt.se”

Det är många som har varit med och ställt ut konst, hantverk och design under åren. En del har varit med många gånger, en del bara enstaka. Utställningarna har varit väldigt blandade. Vi har haft flera tusen uppskattande besökare. Många återkommer varje runda.

2014 bildade vi den ideella föreningen KONSTRUNDA MIDSOMMARKRANSEN. Fördelen med en förening är att vi kan ha ett bankkonto och vi kan söka arrangörsstöd från stadsdelsförvaltningen.

Kriterier för att ställa ut

För att kunna delta i rundan och visa upp sin konst, hantverk eller design bör följande kriterier vara uppfyllda:

 • Du bor eller har din verksamhet i Midsommarkransen.
 • Du har, eller fixar själv, någonstans att ställa ut.
 • Du hjälper till att sprida på Facebook, hänga upp affischer, dela ut flyers.
 • Du märker ut din lokal med en röd vimpel och en siffra (tillhandahålls).
 • Du skall vara på plats lördag och söndag kl. 12-16.
  (vid förhinder, ska du ha en ersättare på plats)

Anmälan

Börja med att maila följande till webbmaster: m@hiortdesign.se 

 • Ditt Namn
 • Namn på lokalen
 • Utställningsadress
 • Ditt Telefonnummer
 • Mailadress/hemsida
 • Teknik (kortfattat)  t.ex. akvarell, skulptur, keramik, textil etc.

Medlemsavgift

Betala 200 kr för varje ny deltagande konstnär/hantverkare/designer senast sista anmälningsdag till Bankgiro: 382-4117.
(dvs 100 kr medlemmsavgift och 100 kr per utställningstillfälle)  –  kostnad för utskick, annonser, möten och oförutsedda utgifter. Vi trycker flygblad, affischer och kartor med deltagarnas uppgifter samt annonserar i dagspressen. OBS – Viktigt vid inbetalning att skriva sitt namn (istället för OCR-nummer) Inbetalt = anmäld.

Deltagarna

Anmälan bör ske i tid, se separat info, för att vi skall kunna trycka alla namn på deltagarlistor och kartor. Flygblad och affischer hämtas  på angiven plats  någon månad innan konstrundan. Det är viktigt att alla hjälper till att sprida informationen. Varje deltagar hämtar sin påse med material.

Vi förväntar oss att 15 affischer per deltagare skall kunna spridas för att rundan skall fungera.

Video  ovan är från  konstrunda 2009.

Tipsrundan – Se karta

Att tävla i Tipsrundan är gratis. Vi har runt 10 st kryssfrågor, en fråga på varje utställningsställe som finns på vår Karta. Sista inlämning på rundans sista dag till TELLUSBIO, Vattenledningsvägen 46 (station nr 1)

TEXTA ditt namn och telefonnummer på tipstalongen, som finns på kartan. Glöm ej att svara på hur du fick reda på Konstrundan. (affisch, Facebookannonsering, annons i DN eller Bättre Stadsdel)

Dragningen av tre vinnare sker någon dag efter konstrundan. Första dragna rätta raden väljer pris först.

Våra sponsorer

Tack vare våra sponsorer går vår verksamhet runt. Stort tack för ert bidrag!