• info@kransenrunt.se

Om oss

Kransenrunt.se är tänkt som en informativ samlingssida för olika verksamheter runt om i Midsommarkransen.

Samlingssidan utgår från Konstrunda Midsommarkransen, som går av stapeln i april och november. Kransenrunt.se hade officiell premiär våren 2010. Förutom Konstrundan, med dess konstnärer, designers, formgivare och konsthantverkare är ambitionen att fånga upp artister, musiker, teatergrupper, författare och annan kulturell verksamhet.  Här finns även länksamlingar till mat/fika ställen och butiker/företag.

I kategorin allmänt finns Midsommarkransens idrottsföreningar, församlingar, skolor, historia mm representerade.

miidsommarkransenWebbplatsen har nu lämnats över till Marianne Hiort af Ornäs, webmaster och konstnär, som även är engagerad  i Konstrunda Midsommarkransen. Om du och din firma/verksamhet, som nu har en grafiklänk  hos oss,  flyttar från Midsommarkransen eller upphör – så maila info@kransenrunt.se så tas inaktuell information bort.

Nedan lite bakgrundsinformation från Bilbo Lantto:

Bilbo Lantto, Fotograf och bildingenjör

– Våren 2009 fick jag iden att gå Konstrundan med kameran och göra en liten WebbTV film. Vad exakt det skulle bli hade jag då inte riktigt lurat ut. En ide var att göra en liten film, som stensliparen och utställaren Olle Nyman (Lergravsporten) kunde ha på sin hemsida och som kulturföreningen TELLUS kanske kunde vara intresserad av.

När jag sedan förstod att Konstrundan inte hade någon egen hemsida  eller ens en delsida på Tellus hemsida, så var det hög tid att snickra ihop en….

Då blir ju frågan, hur göra en hemsida som bekostar sig själv? Nu kom iden med att fånga upp hela Midsommarkransen med alla företag och aktiviteter, verksamheter som  kanske kunde vara intresserade av en grafisk länk till egen hemsida. Och så blev det –  samt marknadsföring för egen del som pysslat med television sedan 1992.

Besöksantalet på kransenrunt.se har sedan dess varit runt 1.000 besökare/mån (totalt 28.000 besökare till November 2012)

www.bilboteket.se