Om oss

Kransenrunt.se eller kulturföreningen Konstrunda Midsommarkransen, presenterar konstnärer, designers, formgivare och konsthantverkare som bor/verkar i området. Vår runda äger rum i april och november varje år.

Bakgrund: ”Eva Hörnell och Kerstin Svensson var konstansvariga på Biocafé Tellus. De såg att det var många kreativa personer i området och bestämde sig för att anordna en konstrunda i Midsommarkransen…

Första konstrundan ägde rum i maj 1999. Vi var ett löst sammansatt gäng som fortsatte konstrundorna sedan Kerstin och Eva inte längre var med. Vi gjorde affischer, kartor och deltagarlistor och satte upp affischer runt hela stan samt delade ut flyers. I början av 2000-talet fick vi några stora reportage i Mitt i Söderort och därmed ökade besöksantalet. 

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är birgittaDahl.jpg
Birgitta Dahl utanför sin ateljé på Aprilgatan 4.

”Det är många som har varit med och ställt ut konst, hantverk och design under åren. Vi har sedan start haft flera tusen uppskattade besökare och varje runda lockar mer än 500 intresserade besökare”, berättar Birgitta Dahl, konstnär och drivande ordföranden från början.

Andra krafter i föreningen: Peggy Eklund, styrelseledamot
Sekreterare: Carole Pardue.
Grafisk formgivare: Kristina Schollin-Borg
Webmaster/kassör:  Marianne Hiort af Ornäs