Kransenrunt.se är tänkt som en informativ samlingssida för olika verksamheter runt om i Midsommarkransen – och utgår från Konstrunda Midsommarkransen, som äger rum i april och november varje år. Kransenrunt.se hade officiell premiär våren 2010. Förutom Konstrundan, med dess konstnärer, designers, formgivare och konsthantverkare är ambitionen att fånga upp artister, musiker, teatergrupper, författare och annan kulturell verksamhet.  Här finns även länksamlingar till mat/fika ställen och butiker/företag.

Läs mer nedan om konstrunda Midsommarkransen
—————————————————

Bakgrund 

“Eva Hörnell och Kerstin Svensson var konstansvariga på Biocafé Tellus. De såg att det var många kreativa personer i området och bestämde sig för att anordna en konstrunda i Midsommarkransen… 

Första konstrundan ägde rum i maj 1999. Vi var ett löst sammansatt gäng som fortsatte konstrundorna sedan Kerstin och Eva inte längre var med. Många jobbade ideellt med att göra affischer, kartor och deltagarlistor. Vi satte upp affischer runt hela stan och delade ut flyers. 

I början av 2000-talet fick vi några stora reportage i Mitt i Söderort och därmed ökade besöksantalet. 

Det är många som har varit med och ställt ut konst, hantverk och design under åren. Vi har sedan start haft flera tusen uppskattade besökare och varje runda lockar mer än 500 intresserade besökare”, berättar Birgitta Dahl, konstnär och drivande ordföranden från början.

“2014 bildade vi vår förening, fördelen är att vi kan ha bankkonto och söka arrangörsstöd från stadsdelsförvaltning”, fortsätter Birgitta. 

Andra krafter i föreningen:

Carole Parduesekreterare i föreningen och dockkonstnär. Carole är journalist i botten och skriver våra mötesprotokoll. 

Kristina Schollin-Borg är grafisk formgivare och konstnär som ansvarar för föreningens trycksaksproduktion.

miidsommarkransenWebbsidan är omgjord sedan 2017, webmaster är  Marianne Hiort af Ornäs, konstnär/ kassör i föreningen. Kontakt info@kransenrunt.se 

Historik från f.d webmaster, Bilbo Lantto:

– Våren 2009 fick jag iden att gå Konstrundan med kameran och göra en WebbTV film om stensliparen och utställaren Olle Nyman.

Eftersom Konstrundan inte hade en hemsida började jag snickra ihop en. 

Kom sedan på iden att finansiera hemsidan med att erbjuda banners till intresserade företag, butiker och föreningar. Och så blev det –  samt marknadsföring för egen del som pysslat med television sedan 1992.

Besöksantalet på kransenrunt.se har sedan dess varit runt 1.000 besökare/mån.